Sezónní suplementy

29.05.2018 21:45

Sezónní suplementy - pár tipů, jak nejlépe vybrat

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak nakupujete v zimním období a jak v letním? Ano, většina produktů a samozřejmě hlavně potravin se dělí na sezónní a ačkoliv se to nedá doslova přenést na suplementy, dalo by se doporučit určité dělení, kdy je konkrétní doplněk výživy vhodnější i zde.

Začneme pochopitelně hned u spalovačů. Letní sezóna pro mnohé zpravidla znamená přípravu “plavkové” formy. Tedy shození nějakých přebytečných “zimních” tukových zásob a vytesání svalů, abychom měli na koupalištích co ukazovat… To je patrně jeden z mála doplňků, který by se svojí funkcí dal celkem jasně zařadit do “sezónního zboží”. Již v minulých článcích jsem zmiňoval základní z nich, kterým je L-CARNITIN a v rámci našeho sezónního dělení lze toto ještě důsledněji zařadit některou z ovocných příchutí skvěle chutnajícího tekutého MAXXWIN L-CARNITINE MAXX 180000, který obsahuje 1800 mg L-carnitin báze na 10 ml. Na výběr máte hned ze čtyř skvělých letních příchutí – citron, grep, pomeranč a višeň a rozhodně ani jednou z nich neuděláte chybu, je to jen o Vašich preferencích. Dalším takovým ryze sezónním suplementem je MAXXWIN Diet Drinkkterý se kromě klasické čokoládové a vanilkové příchutě nabízí i s unikátní borůvkovou příchutí. Produkt je svým skvělým složením určen zejména do redukčního období, má skvělé vlastnosti, sytící efekt a kvalitní zdroje jednotlivých surovin! V návaznosti na výše uvedené redukční období, kdy během tréninků zařazujeme vice aerobního a déletrvajícího cvičení a obacně v letním období, kdy se vice potíme bych doporučil dostatečnou hydrataci a doplňování minerálních látek, zejména pak po náročnějším tréninku hořčík, abychom předcházeli svalovým křečím a podpořili regeneraci. Doporučuji nejlépe vstřebatelnou a funkční chelátovou formu magnesia Magnesium chelated VEGAN, navíc ve veganských kapslích.

Tím se tak trochu dostáváme k výše zmíněnému, že nelze suplementy doslova a přesně rozdělit na sezónní, jako třeba zeleninu, ale určitě se lze zaměřit na příchutě. Ano, proč si nedopřát raději čerstvé ovoce, ale pokud již chceme a máme užívat nějaký doplněk výživy, hodí se nám to do našeho tréninkového plánu a vychází to na léto, tak si určitě můžeme dopřát i nějaké letní příchutě. Takovým  skvěle chutnajícím produktem je předtréninkový MAXXWIN N.O booster, který kromě toho, že obsahuje vhodnou kombinaci funkčních látek můžete kromě citrónové a borůvkové příchutě pořídit i s vyloženě osvěžující příchutí zeleného jablka. Snad ještě dále zašla s inovacemi a unikátní nabídkou společnost MAXXWIN u produktu BCAA 2:1:1BCAA 4:1:1 a BCAA + Glutamine, kde můžete přímo nasát letní atmosféru příchutí cuba libre, nebo doplnit energii příchutí energy. Klasická příchuť malina je pak pro konzervativní zákazníky a příchuť zázvor si naopak můžeme dopřát v zimním období.     

Pokud si snad na cestách nebo v gymech nemáte výše popsané drinky v čem připravit, určitě si k nim nezapomeňte pořídit kvalitní ŠEJKR MAXXWIN, který je z kvalitního netoxického materiálu, BPA a DEHP free, neobsahuje tedy nebezpečný Bisfenol A a ftaláty. Tým MAXXWIN Vám přeje krásné léto plné zážitků a sportu. PS.